Thursday, 15 August 2013

cooking for husband

assalamualaikum hei ho!

saye sedeh sebenarnye sbb cuti dh nk habes, harini jumaat maksudnya lusa dah kene berangkat pulang ke kuala kangsar and maksudnya saya akan berjauhan dari suami and maksudnya jugak suami saya akan mula makan di kedai2 tomyam kat luar lagi.ok sedeh sangat =(

saya tak suka and sgt sedeh bila terfikikan suami saya perlu makan diluar, makan/minum air tgn org lain, bukan hasil saya. saya mmg tak suka makan kat kedai, sbb saya rase tak bes, saye yakin mana2 isteri pun sebenarnye mampu masak lagi bes n healthy dr masakan2 kedai tu. saya ni takdelah teror sgt masak mcm kat kedai2 tu tapi boleh la, im learning tho. saya sentiasa cuba utk masak bes2 utk suami saya, using healthy n fresh ingredients, saya suka masak utk husband saya, saya suka bila husband saya bgn dari tido atau balik dari kerja pastu dia dpt mkn makanan yg sedap2 n berkhasiat yang saya yakin tiada unsur2 MSG yg tak bagus utk kesihatan, kesian dia =(, saya suka bila suami saya mkn ape yg saya masak, saya suka sgtt bila suami saya tambah nasi mihmihmih ;p, saya suka sgt bila suami saya jilat2 jari n habeskan lauk, saya suka bila suami saya buncit skit bila lepas habes mkn hihihi,rase mcm puas, rse mcm mission tercapai =D. so saya susah hati bila fikir dah kene balik kerja dan tinggalkan suami kat sini, walaupun cuti ada lagi 2 hari tp bgn pagi ni pun dh mula rasa sayu sedeh je hati ni hanya Allah yg tahu.

btw the purpose of creating this blog is just as my online recipe book so that saya boleh tulis/kongsi resepi2 yg saya selalu masak di rumah, saya sgt yakin semua isteri mmg sgt bersemangat nk masak n plating cantik2 utk suami n anak2, excited kan?! lagi2 kalau korang tgk channel afc 703 omg mmg bersemangat rase nk try resepi yg pelik2 and nk plating kiyut2 b4 letak atas meja tu mihmihmih ;)

saya ni jenis yg suka main experiment je atau campak2 je bhn2 yg saya rasa sesuai so kdg2 bila next time saya nk masak saya akan dpt rasa yg lain2 huhu sbb saya mcm lupa dulu saya masak mcm mane n letak ape, nyanyok isk. so better saya tulis recepies dlm ni jadi next time boleh la saya refer n make sure i got the right taste! again. =D

oklah, nnt saya letak apa yg saya masak harini. kalau rajin saya upload gamba, kalau tak saye letak bhn2 n cara masak je hokeh
adios! saya nk tgk ustad kazim yg cool kat astro oasis skrg mihmihmih =D toddles =D

No comments:

Post a Comment